Adventure Partners on vuorikiipeilyyn, vuori- ja hiihtovaelluksiin, kiipeilyyn sekä köysitoimintaan erikoistunut palveluyritys. Tuotevalikoimassamme on opastettuja vuoriretkiä,  koulutuksia, valmennuksia sekä tapahtumia. Tarjoamme yksilöllisiä opas- ja personal training palveluita sekä räätälöityjä tapahtumia pienille sekä isommille ryhmille. Palvelumme sopivat niin vasta-alkajalle kuin kokeneelle harrastajalle.  Toimimme eri puolella Suomea, ja maailmaa. 

Aloittelijoille tarjoamme vuorivaelluksia, kiipeily- ja laskeutumiskokeiluja sekä kiipeilyn ja lumiturvallisuuden peruskursseja. Vuorikiipeilymatkoja suunnitteleville järjestämme valmistavia koulutuksia, jossa käydään läpi vuoristossa elämisen ja liikkumisen perusteita. Meiltä löytyy asiantuntemusta kiipeilyyn ja vuorillaliikkumiseen, tarvitset sitten konsultaatiota varusteisiin tai korkeanpaikan kuvaamiseen liittyen. 

Koulutusvalikoimassamme on  kallio-, jää- ja teknisen kiipeilyn perus- ja jatkokursseja. Meidän kanssa on mahdollisuus harjoitella useamman köydenpituuden jää- ja kalliokiipeilyreittien kiipeämistä, big wall –kiipeilyn perusteita sekä lumiturvallisuus-, pelastus- ja ensiaputaitoja.

Koulutus- ja opastustoiminnassamme noudatamme kansallisia yleisesti hyväksyttyjä standardeja -    Suomessa kiipeilykoulutustoimintamme noudattaa Suomen Kiipeilyliiton koulutusjärjestelmää ja Alppimaissa vuoristo-oppaamme ovat aina UIAGM/IFMGA sertifitoituja.


Tervetuloa oppimaan ja harrastamaan Adventure Partnersin kanssa!

 

Adrian "Eetu" Pollard  löysi trädikiipeilyharrastuksen  jo 20 vuotta sitten Skotlannissa. Sittemmin Eetu on keskittynyt vuoroin sporttikiipeilyyn, boulderointiin, bigwalleihin ja jääkiipeilyyn. Vapaakiipeily on Eetun sydäntä lähinnä, vaikkakin mies on kiivennyt merkittäviä bigwall nousuja niin Norjassa kuin Yosemitessakin.  Eetu on kiipeilyohjaaja ( KO/SCI),  ja Adventure Partnersin koulutuksissa hän taitavana kiipeilijänä keskittyy kiipeilyn tekniikkavalmennukseen.

 


Eeva Mäkelä on monipuolinen hiihtäjä ja kiipeilijä sekä kouluttamisen ja opastamisen ammattilainen. Koulutukseltaan Eeva on ACMG Ski Guide (Association of Canadian Mountain Guides), kalliokiipeilykouluttaja (RCI) sekä yhteiskuntatieteiden maisteri.  Lumiturvallisuusosaamisensa Eeva on hankkinut pääosin Kanadasta Canadian Avalanche Association:n ammattilaisille suunnatuista koulutuksista ja Eeva kouluttaa myös SVELAV (Sveriges Lavinutbildningar) lumiturvallisuuskursseja. 

Eeva on valinnut ammatikseen ulkoilmataitojen opettamisen ja työpaikkoja ovat olleet mm. National Outdoor Leadership School, Whistler Ski School sekä Backcountry Ski Lodget Pohjois-Amerikassa. Nykyään Eeva toimii seikkailukasvatuksen lehtorina Humanistisessa ammattikorkeakoulussa ja projektipäällikkönä Lumiturvallisuus -hankkeessa. Adventure Partners -kouluttajana Eeva keskittyy lumiturvallisuus- ja hiihtokoulutuksiin.

Joel Ormala harrastaa kiipeilyä boulderoinnista alppikiipeilyyn, ja nauttii erityisesti seikkailullisista reiteistä upeissa maisemissa. Omilla kiipeilyreissuilla  topitusta ja tyyliä tärkeämpää ovat oikea ja turvallinen asenne sekä hyvä seura. Joel on kalliokiipeilykouluttaja (RCI/UIAA) ja Norjan NF-standardin mukainen jäätikkökouluttaja. Kesäisin Joel viihtyy jäätikköppaana Norjassa.

Adventure Partners kouluttajana Joel on mukana perus- ja jatkokursseilla, kiipeilytyksissä sekä köysitoimintaa vaativissa tapahtumissa.


 


Jukka Kopra on vuonna 1986 syntynyt kiipeilijä, kiipeilyohjaaja (KO/SCI) sekä kiipeilyvalmentaja. Kiipeilyn alalajeista erityisesti boulderointi on Jukan vahvuusaluetta. 

Adventure Partnersin kiipeilyvalmennuksessa Jukka keskittyy boulderoinnin ja voimaharjoitelun opettamiseen.  Jukka on ammatiltaan lääkäri, joten hän tuo osaamisellaan kiipeilyvalmennusohjelmaamme tuhdin paketin kiipeilyn fysiologiaa.  Hän on ihailtavan aktiivisesti mukana lääketieteen opiskelijoiden kiipeilykerhossa järjestämässä kiipeilykokeiluja ja kursseja opiskelijoille.  

Jukka toimii myös ohjaajana Adventure Partnersin perus- ja jatkokursseilla.
  Lisäksi Jukalla on kokemusta korkeanpaikan töistä, ja häneen törmäätkin erilaisissa Adventure Partnersin köysitoiminnan tapahtumissa.
 

 


Kai
Lehtonen on monipuolinen hiihtäjä ja ulkoilmalajien pitkän linjan kouluttaja ja opettaja. Erityisopettajan ammatin kautta Kaitsu on päätynyt työskentelemään seikkailukasvatuksen lehtorina Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa. Kaitsulla on kansainvälisen hiihdonopettajan pätevyys (ISIA) sekä SVELAV (Sveriges Lavinutbildningar) Lavintekniker -koulutus. Kaitsu on toiminut usean vuoden ajan ammattihiihdonopettajana Whistler Ski School:ssa sekä vetänyt monia talvivaelluksia Pohjois-Skandinaviassa. Sulan maan aikana Kaitsun löytää kouluttamasta melontaa sekä vapaa-ajalla kalliolta tai maastopyöräilemästä. Adventure Patrners –kouluttajana Kaitsu toimii mm. offarihiihdon tekniikkakurssien vetäjänä.  
Marjut
Ahlström ( os. Vierimaa) on kokenut kiipeilyohjaaja (KO). Hän löysi  kiipeilyn aikanaan vuorivaelluksen kautta. Marjutin lempilaji on kalliokiipeily, jossa sporttikiipeilyn lisäksi myös tradi on mieluista puuhaa.  Alppikiipeily, boulderointi ja jääkiipeily ovat tulleet myös tutuksi vuosien varrella. Kiipeilyssä Marjutia  kiehtoo erityisesti ulkona olo ja hienot reissut unohtamatta fyysisen itsensä rääkkäämisen ihanuutta.  Koulutukseltaan Marjut on Lääketieteen kandidaatti sekä Kauppatieteiden maisteri

Adventure Partnersin kouluttajana Marjut taitavana naiskiipeilijänä keskittyy erityisesti tekniikkavalmennukseen.

 

 Miia
Fohlin kuuluu niihin "Apiksen alkuperäisiin herttaisiin", ja on monipuolinen ulkoilmalajien harrastaja. Kiipeilylajeista Miian sydäntä ovat lähinnä pitkät reitit kalliolla ja jäällä yhdessä miehensä Tonin kanssa.

Kiipeilyn ja kiipeilyn ohjaamisen lisäksi Miian tapaa aika ajoin Rukalta opettamasta alppi- tai telemarkhiihtoa, hiihtoladulta, maastopyörälenkiltä, kalliota putsaamasta, ratsastamasta tai joogaamasta. Koulutukseltaan Miia on kiipeilyohjaaja (KO/SCI), jääkiipeilyohjaaja, kiipeilyvalmentaja, kansainvälinen alppihiihdonopettaja (ISIA), ekonomi ja yhteiskuntatieteiden maisteri.

Adventure Partnersin kouluttajana Miia on mukana kiipeilyn perus- ja jatkokursseilla, tekniikkavalmennuksessa sekä ryhmäkiipeilyohjauksissa. 


Nora
Ryytty on aktiivinen kiipeilyn harrastaja, kiipeilyohjaaja (KO/SCI) aspirant, kiipeilyvalmentaja sekä liikunnanohjaaja. Kiipeilylajeista erityisesti vuorikiipeily monipuolisuudellaan on vienyt Noran sydämen. 

Pirteä Nora on tuttu näky junnukiipeilijöiden joukossa Kiipeilyareenalla, sillä junnujen ohjaaminen on Noralle mieluista puuhaa. 

Adventure Partnersin kouluttajana Nora on mukana kiipeilyn peruskursseilla, kiipeilyvalmennusohjelmassa sekä kiipeilyohjauksissa. Samuli
Homanen on siirtynyt kiipeilyn pariin retkeilyn, laskettelun ja hiihtovaelluksen kautta. Samuli viihtyy talvella rinteissä ja rinteiden ulkopuolella. Hänen mielestään puitteiden ei aina tarvitse olla niin ihmeelliset pystyäkseen nauttimaan tekemisistään.

Kiipeilyharrastuksessa teknisen kiipeilyn lisäksi perinteinen tradi ja multipich kiipeily ovat lähellä Samulin sydäntä.  Samuli tekee ammatikseen työtä liikkuvan kuvan kanssa, ja hän onkin mies useiden hienojen kiipeilyvideoiden ja kuvien takana.  Samuli on kalliokiipeilykouluttaja (RCI/UIAA), kiipeilyvalmentaja sekä SKAL melontaohjaaja.

Adventure Partners tapahtumissa Samuli toimii kouluttajana  kiipeilyn perus- ja jatkokursseilla, kiipeilyvalmennuksissa sekä
ryhmäkiipeilyohjauksissa.Sini
Veuro on yksi "Apiksen alkuperäisistä herttaisista".  Sini on monipuolinen kiipeilijä ja kiipeilyohjaaja (KO/SCI), ja hänellä on paljon kokemusta junnukiipeilijöiden ohjaamisesta. Sini on myös aktiivisesti mukana kehittämässä Suomen Kiipeilyliiton ohjaajakoulutusta.

Adventure Partners kouluttajana Sini on mukana kiipeilyn perus- ja jatkokursseilla, ryhmäkiipeilyohjauksissa sekä erilaisissa köysitoiminnan tapahtumissa.

Kesäkaudella kiipeilykallioiden lisäksi Sinin löydät perinteisesti Venlojen viestistä.  Talvisin Siniin törmää Pirunkallion jääputouksella joko jääkiipeilyohjauksissa, itse kiipeilemässä tai ystävällisesti opastamassa kanssakiipeilijöitä turvallisista toimintatavoista.

 


    
Toni
Christian Fohlin on vuonna 1971 syntynyt pitkän linjan kiipeilijä,  kalliokiipeilykouluttaja (RCI/UIAA) ja kiipeilyvalmentaja. Kiipeilykokemusta Tonilla on kaikista kiipeilyn lajeista yli kahden vuosikymmen ajalta, ympäri maailmaa. Hänen ulkoilmaharrastuksiin kuuluvat myös alppi- ja randonnée-hiihto sekä koski- ja merimelonta.

Leipänsä Toni ansaitsee Helsingin kaupungin pelastuslaitoksella. Pitkä ura ammattipelastajana on antanut rautaisen kokemuksen käytännön ensihoito- ja pelastustyöstä. Ammattitaustansa vuoksi Toni on mukana useissa kiipeilyn turvallisuuteen ja ensiapuun liittyvissä koulutuksissa.  Toni valittiin myös Suomen Kiipeilyliiton vuoden access-henkilöksi ulkokiipeilyn eteen tehdystä merkittävästä vapaaehtoistyöstä.

Adventure Partners -kouluttajana Toni keskittyy kiipeilyn jatkokurssien ja ensiapu- ja pelastuskoulutuksien vetämiseen sekä pitkillä kalliokiipeilyreiteillä opastamiseen.

Lisäksi Adventure Partnersilla on lukuisia muita ammattitaitoisia oppaita ja kouluttajia


                                                   

Oy Adventure Partners Ltd
Särkiniementie 5 b 35
 00210 Helsinki