Mont Blanc - Gran Paradiso viikko

Ajankohta:
27.6.2019 - 2.7.2019
        
Hinta: 2100 eur/ hlö. 

Ilmoittaudu mukaan
verkkokaupassa


Kohteemme Mont Blanc on yksi todellisista klassikoista. Se on Euroopan Alppien korkein huippu, jonka nouseminen on hieno elämys aloittelevalle kuin vähän kokeneemmallekin vuorikiipeilijälle. 

Järjestämme  Mont Blanc - Gran Paradiso viikon, jonka aikana teemme sopeutumisnousun Gran Paradisolle sekä harjoittelemme Blancille nousussa tarvittavia taitoa. Hienon viikon aikana on mahdollisuus nousta kahdelle upealle yli 4000 metriä korkealle huipulle ammattitaitoisen vuoristo-oppaan johdolla. Viikon huipennus on nousu Mont Blancille. 

Retki alkaa Chamonixsta. Aklimatisointireissulla vuoristo-oppaalla on ryhmässä useampia. Blanc huiputuspäivillä on yksi vuoristo-opas maksimissaan kahta asiakasta kohden. 


Hinta sisältää:
- Ammattitaitoisen vuoristo-oppaan 6:lle päivälle. Jotta mahdollisuutemme Mont Blancin huiputukseen on mahdollisimman hyvä, ohjelmassamme on varattuna 3 päivää Mont Blanc huiputusta varten, tällöin yhdellä oppaalla on vain 2 asiakasta
- Aklimatisointireissun kuljetuksineen Chamonixsta Italian puolelle, ja takaisin Chamoniin
- Vuoristomajayöpymiset puolihoidolla
- Majoituksen 5:ksi yöksi ( vuoristomaja tai muu majoitus) 
- Hissilippu huiputuspäivälle 

Adventure Partnersilta saat vuokrattua kaikki tarvittavat kiipeily- ja jäätikkövarusteet sekä ylävuoristokengät. 

Hinta ei sisällä:
-Lentoja
-Lentokenttäkuljetusta
- Juomia vuoristomajoilla
- Vakuutusta
- Osallistujan sairastumisesta/keskeytymisestä aiheutuneita lisäkuluja
- Ohjelman muutoksesta aiheutuneita lisäkuluja

Ohjelma:

Päivä 0: Osallistujat saapuvat omatoimisesti Chamonixiin. Kätevin tapa on ottaa lennot Geneveen, josta saa hyvin lentokenttäkuljetuksen Chamoniin ( Albybus, Chamonix Express jne tarjoavat shuttle kuljetusta)

Päivä 1: 27.6. Tapaamme aamulla klo 9.00 Chamonixssa Midin hissiaseman edustalla. Jatkamme siitä autolla o
ppaamme johdolla Mont Blanc tunnelin läpi Aostan laaksoon ja edemmäs aina Val Saverangen laaksoon ja siellä Alp Terre nimiseen kylään. Sieltä alkaa vaelluksemme kohti Chabodin vuoristomajaa (2750m). Iltapäivällä saavumme majalle (900m ylös, 3h). Käymme läpi viikon aikana tarvittavia tekniikoita majan ympäristössä. ( illallinen)

Päivä 2: Aikainen herätys ja kohti Gran Paradison huippua! Vaellamme ensimmäisen reilun tunnin moreeneja pitkin kunnes tulemme Lavenciau jäätikön laitaan, jossa laitamme jääraudat jalkaa ja muodastamme köysikunnan. Nousu jäätiköllä tuntuu pitkältä ja tarvitsemme aimo annoksen sitkeyttä, että pääsemme tavoitteeseemme. Kun saavutamme huippuharjanteen on enää jäljellä viimeiset parikymmentä nousumetriä ilmavalla harjanteella. Oppaamme varmistaa meidät huipulle (4060m) Madonna-patsaan luo, josta on mahtavat näkymät joka suuntaan.

Palaamme takaisin Chabodin majalle samaa reittiä. Tämä tärkeä akklimatisoitumispäivä on raskas, mutta samalla mahtava kokemus yli nelituhatmetrisen vuoren kauniissa maisemissa. (1300m ylös ja alas, 8-9h) Illallallisen majalla nautittuamme käymme väsyneinä levolle. (aamiainen, illallinen)

Päivä 3: Tänään saamme nukkua vähän pidempään, kuin edellisenä päivänä. Aamiaisen jälkeen vaellamme alas Alp Terreen (900m alas 1.5h) ja ajamme takaisin Chamonixiin hotelliimme. Iltapäivä on vapaa: huollamme varusteitamme ja  valmistaudumme Mont Blancin valloitukseen. Huiputuspäiville on meillä opas kahta ryhmäläistä kohden. (aamiainen)

Päivä 4: Aamiaisen otamme reppumme ja siirrymme Aguille du Midin hissiasemalle, josta legendaarinen hissi vie meidät Midin yläasemalle noin 3700 metrin korkeuteen. Laskeudumme asemalta ilmavaa Valle Blanchen harjannetta alas samannimimiselle jäätikölle, jossa harjoittelemme aamupäivän Mont Blancin huiputuksessa tarvittavia jäätekniikoita. Hyvissä ajoin vaellamme lähellä sijaitsevalle Cosmiques majalle, jossa yövymme. (100m ylös ja 200m alas 1h vaellusta) (aamiainen, illallinen)

Päivä 5: Herätys on varhain aamuyöllä ja nopean aamiasen jälkeen suuntaamme sysimustaan yöhön, kohti Mont Blancin huippua. Aamuyön tunteina reitti on otsalamppujen muodostama helminauha ja se vie meitä ensin yli Col du Midin tasanteen kohti Mont Blanc du Taculia. On edessä nousun ensimmäinen jyrkkä osa noin 450m luminen rinne Taculin olkapäälle (n.4050m). Haemme sopivan nousurytmin tietäen, että päivän koitos on pitkä.

Taculin jälkeen jatkuu reittimme Col du Maudit tasanteen yli toseen jyrkkään osaan, Mount Mauditin seinämälle. Noin 300m nousu tuo meidät satulaan Mauditin huipun tuntumaan ja jatkamme tämän kiertäen seuraavaan solaan, Col de la Brenva. Enää on jäljellä viimeinen nousu (n. 500m),  jonka lopussa on reissumme ja samalla Alppien lakipiste, Mont Blanc. Ilma on ohutta ja nousun rasitukset tuntuvat koko kehossa; nyt tarvitaan periksiantamatonta luonnetta. Aamuvarhaisella saavutamme huipun ja riippumatta mihin suuntaan sieltä katsomme on kaikki meidän alapuolellamme.

Edessä on paluu laaksoon nousureittiämme pitkin. Jos loppunousussa tarvittiin periksiantamattomuutta niin paluumatkalla sitä tarvitaan ehkä vielä enemmän. Kierros ei oli ohi ennen kuin olemme takaisin Aguille du Midin yläasemalla. Laskeudumme hissillä Chamonixiin ja palaamme hotellille väsyneinä, mutta suuren vuoren kokemusta rikkaampana. (1700m ylös ja 1550m alas 12-13h)(aamianen)

Päivä 6: varapäivä Mont Blancin huiputusta varten huonon sään varalle ( aamiainen). Lentoa Suomeen ei kannata ottaa vielä tälle päivälle, koska jos tämä varapäivä tarvitaan lennolle ei ehdi samana päivänä.

Ohjelmaan voi tulla muutoksia säästä johtuen. Opas katsoo tilanteen mukaan parhaan mahdollisen vaihtoehtoisen ohjelman huonon sään päiville.
Mont Blanc viikko vaatii osallistujalta hyvää kuntoa.Viime kesänä Kolmen huipun reitti ei ollut turvallinen, joten ryhmämme kiipesi Gouterin reittiä huipulle. Kuvia edellisen vuoden retkeltä löydät täältä. Ole yhteydessä outofoffice@adventurepartners.fi, niin kerromme lisää retkestä!

Mont Blanc viikolle osallistujille suosittelemme osana valmistautumista:

Vuorikiipeilyn peruskurssi
Svartisenin jäätikkökurssi