Sporttikiipeilyä Kalymnoksella

Kalymnoksen kalliosaari sijaitsee Aegean meressä Kreikassa, kauniissa Dodecanesen saaristossa aivan lähellä Turkin rajaa ja monelle suomalaiselle tuttua Kosin saarta.  Kiipeily Kalymnoksella alkoi vasta 2000-luvun vaihteessa, joten saarella on valtavasti laadukasta ja kiillottumatonta kalkkikiveä kiivettäväksi. Tätä nykyä saarelta löytyy päälle tuhat reittiä.  Kalymnos tarjoaa varmasti kiivettävää kaikille sporttikiipeilystä kiinnostuneille, sillä vaikeusastetta löytyy väliltä  4 - 9a.  Reittejä on joka lähtöön, multi-pitch -slabeistä napakkaan tufaviidakkoon. Eniten saarella on 6a-7a –tasoista sporttia. Kiipeilysektoreita saarella on tätä nykyä viitisenkymmentä, ja ne keskittyvät Massourin kylän ympäristöön saaren länsirannikolle.

Sään puolesta Kalymnos soveltuu kiipeilyyn ympäri vuoden, mutta kesä-syyskuun välinen aika voi olla turhan kuuma kiipeilylle, ainakin keskipäivällä.  Lokakuu on kiipeilyn huippusesonkia, jolloin saari suorastaan kuhisee kiipeilijöitä. Merivesi on lämmintä vielä marraskuussakin, jolloin kiipeilijöiden määrä alkaa pikkuhiljaa laskea ja meno rauhoittua. Kylmimmät kuukaudet ovat tammi- ja helmikuu, jolloin keskilämpötila on noin 10-11 C. Ilmasto Dodecanesen saaristossa on kuitenkin hyvin kuiva, joten pitkät sadejaksot ovat harvinaisia. Sateisimman kuukauden, joulukuun, keskimääräinen sademäärä onkin vain 162,6 mm. Talvikaudella elämä länsirannikon pikkukylissä, joiden ympäristöön kiipeily keskittyy, hiljenee, mutta saaren pääkaupungissa Pothiassa vilinää riittää silloinkin.

Kiipeilyn lisäksi alue tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tutustua aitoon kreikkalaiseen elämänmenoon, läheiset pienet kylät kahviloineen ja uimarantoineen tarjoavat oivat puitteet lepopäivän viettoon. Adventure Partnersin matkoilla majoitutaan kiipeilyn keskiössä, Massourin kylässä, joka rajautuu lännessä Aigeianmereen ja idässä kalkkikiviseiniin. Matkat niin kallioille kuin uimarannoillekin ovat lyhyet ja taittuvat hetkessä skootterin kyydissä.

Järjestämme tapahtumia Kalymnoksella syys- ja kevätkausien aikana. Tapahtumissa voit kiipeillä itsenäisesti tai opastettuna ja niiden aikana voit suorittaa kalliokiipeilyn peruskurssin, jatkokurssin tai multi-pitch -kokeilun. Järjestämme tapahtumissa majoitukset ja niin sovittaessa vuokraamme skootterin puolestasi. Voit myös tarvittaessa vuokrata meiltä kiipeilyvälineet käyttöösi tapahtuman ajaksi.