Mount Kenya kalliokiipeilyretki Batianin huipulle!

Ajankohta: tällä hetkellä ei aikataulutettua retkeä. Järjestämme retken tilauksesta

Hinta: 3999 eur /hlö.
Retken ryhmäkoko kalliokiipeilyosuuksille on 2 henkeä/ kiipeilyopas. 

Varaa paikkasi
verkkokaupassa

Mount Kenya -vuoriryhmän korkeimmat huiput Nellion (5188 m) ja Batian (5199 m) kohoavat jyrkkinä kauniin kansallispuistoalueen keskellä. Retkikuntamme päätavoitteena on nousta molemmille Mount Kenyan korkeimmista huipuista. Vaellusreittiä näille korkeimmille huipuille ei ole, vaan kaikilla reiteillä saa nauttia kalliokiipeilystä sanan varsinaisessa merkityksessä.

Vuodenvaihteen tienoilla parhaassa kunnossa on Nelionin etelä-seinämä ja nousureittinä on klassinen MacKinders (400m, 5b). Vuoren korkein huippu Batian saavutetaan huikeaa Nelion-Batian -poikkukulkua Gates of Mist -muodostelman kautta. Poikkikulku on osittain lumikiipeilyä ja siten jääraudat ja hakku ovat reitillä tarpeen.

Afrikan kauneimmalle vuorelle johdattavat kalliokiipeilykouluttajat Johannes Kärkkäinen ja Samuli Homanen.

Hinta sisältää:
- Suomalaisen kiipeilyoppaan kalliokiipeilypäiville ja paikallisen vaellusoppaan vaelluspäiville 
- Yöpymiset vuoristomajoissa/ teltoissa täysihoidolla ohjelman mukaisesti retken ajan. 
- Kiipeilyluvat ja Mount Kenya puistomaksut

- Varustelistan retkellä tarvittavista varusteista  ilmoittautumisen yhteydessä


Hinta ei sisällä:
- Lentoja Hki-Nairobi-Hki
- Kuljetuksia Nairobin lentokentältä Mount Kenia puistoon ja takaisin
- Mahdollisia hotellimajoituksia Nairobissa 
- Osallistujan henkilökohtaisia kiipeily- ja retkeilyvarusteita
- Vakuutusta
- Osallistujan retken keskeyttämisestä aiheutuneita lisäkuluja 

Ohjelma:

Päivä 0: Lento Nairobiin (ei sisälly matkan hintaan). Eräs käteväksi koettu yhteys Helsingistä Nairobiin on Turkish Airlines Istanbulin kautta.

Päivä 1: Kuljetus varhain aamulla Nairobista (lentokentältä tai hotellista) Mount Kenyan kansallispuistoon ja ensimmäinen vaelluspäivä kohti vuorta. Yöpyminen Old Moses Campissä 3400 metrin korkeudessa.

Päivä 2: Jatkamme vaellusta ylemmäs upeista maisemista, kasveista ja eläimistä nautiskellen. Yöpymispaikkana Liki North Hut 3993 metrissä. Alkuun päivät ovat fyysisesti keveämpiä mahdollistaen parhaan mahdollisen sopeutumisen korkeaan ilmanalaan.

Päivä 3-5: Vaellus Shipton's Campiin 4236 metriin ja käyskentelyä leiripaikkamme ympäristöön ja lähihuippuihin tutustuen. Shipton’s Campistä avautuu näkymä Mount Kenyan korkeimmalle huipulle Batianille ja leiri toimii perusleirinämme seuraavien kahden päivän ajan. Mikäli sääolosuhteet ovat suosiolliset ja aklimatisaatio sujuu mukavasti, käymme kalliokiipeilemässä Shipton’s Campistä käsin Point Peter (4757 m) ja Point Dutton (4885 m) nimisillä vuorenhuipuilla.

Päivä 5-6: Viidentenä päivänä siirrymme Mackinder's Campiin 4300 metriin ja edelleen samana tai seuraavana päivänä Austrian Hutille 4790 metriin. Austrian Hut toimii lähtöpaikkana varsinaiselle huiputusyritykselle Nelionia ja Batiania kohti.

Päivä 7-10: Huiputusyritys. Nopea tiimi voi kiivetä reitin päivässä, mutta todennäköisesti reitin kiipeäminen vaatii yöpymisen Nelionin huipulla Howell Hutilla 5188 metrin korkeudessa. Kiipeilyrepussa on ensimmäisen päivän kalliokiipeilyosuudella siis kahden päivän ruoat, keitin, jääraudat ja näiden kanssa soveltuvat kengät, hakku sekä yöpymisvarusteet.

Mikäli sää on optimaalinen ja kunto kohdallaan, jää päivinä 7-10 aikaa nousta Mount Kenya -vuoriryhmän matalampia huippuja kävellen tai kalliokiipeillen. Lähistön huippuja ovat muun muassa vaeltajien suosima Point Lenana (4985 m) sekä upea kalliokiipeilyä vaativa Point John (4883 m).

Päivä 11: Palaamme takaisin alas upeaa Chogoria –vaellusreittiä ja yövymme Meru Mount Kenya Lodgella. Lämmin suihku ja tunnelmallinen majoituspaikka tarjoaa ihastuttavan paluun vuoristosta alaville maille.

Päivä 12: Aluksi kävellen ja myöhemmin maastoautoilla siirrymme elämän täyttämien bambumetsien halki takaisin kohti sivilisaatiota. Chogorian kaupunkiin saavuttuamme vaihdamme ajoneuvoa ja jatkamme edelleen takaisin Nairobiin.

Ole yhteydessä
outofoffice@adventurepartners.fi, niin kerromme lisää retkistä!

Ohjelmaan voi tulla muutoksia säästä johtuen. Opas katsoo tilanteen mukaan parhaan mahdollisen vaihtoehtoisen ohjelman huonon sään päiville.