Vuorikiipeilyn peruskurssi sekä Elämyksellinen jäätikkökurssi Norjan Jostedalenilla sekä Svartisenilla ovat suosituksiamme henkilöille, jotka ovat aloittamassa vuorikiipeilyharrastustaan tai lähdössä ensimmäiselle vuorikiipeilymatkalleen. Tämän lisäksi viikottaiset vuorikiipeilyn treenisessiot soveltuvat hyvin vaikkapa säännölliseen treenaamiseen osana vuorireissulle valmistautumista. Kursseille ja treenisessioon osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta.  

Vuorikiipeilyn treenisessiot aloittelijoille

Järjestämme Pirunkallion kauden aikana viikottain  vuorikiipeilyn treenisessoita aloittelijoille. Teemaltaan vaihtuva harjoitus on suunnattu sinulle, joka olet kiinnostunut vuorivaelluksesta tai vuorikiipeilystä. Viikottaiset treenit sopivat hyvin sinulle, joka olet valmistautumassa vuorireissulle tai haluat kerrata perustaitoja ja päästä jumppaamaan jäärautojen ja hakun kanssa. Lämpimästi tervetuloa matalalla kynnyksellä mukaan touhuamaan asiantuntevan ohjaajan kanssa Pirunkallion jääputoukselle. 

Tulevat ajankohdat ja paikka: 

24.1.2019 klo 17.45-20.00, Pirunkallio, Helsinki 

31.1.2019 klo 17.45-20.00, Pirunkallio, Helsinki 

Hinta: 45 € / henkilö ( sis. 10% alv)

Ilmoittaudu mukaan kurssille verkkokaupassa

  

Vuorikiipeilyn peruskurssi

Ajankohta ja paikka: 

 27.1.2019 klo 9.30-17.30
 9.3.2019  klo 9.30-17.30
 10.3.2019 klo 9.30-17.30

Hinta: 159 € / henkilö ( sis. 24% alv)

Ilmoittaudu mukaan kurssille verkkokaupassa

Kurssi on suunnattu henkilöille, jotka ovat lähdössä ensimmäiselle vuorikiipeilymatkalleen. Päivän mittainen intensiivikurssi sisältää lyhyen teoriaosuuden ja tämän jälkeen harjoitellaan toimimista jyrkissä olosuhteissa köysiä, jäähakkua ja –rautoja sekä nousukahvaa apuna käyttäen. Kurssiin sisältyy varustekonsultaatio vuoristo-olosuhteisiin, ja kurssilla on mahdollisuus testata erilaisia varusteita laajasta valikoimasta. Päivän aikana kurssilaiset pääsevät myös kokeilemaan jääkiipeilyä. Perusasiat aklimatisaatiosta, vuoristotaudista ja hypotermiasta käydään läpi.

Kurssin hinta sisältää asiantuntevan kouluttajan lisäksi tarvittavien kiipeilyvarusteiden vuokran. Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus sekä muut henkilökohtaiset varusteet. Lista suositelluista varusteista lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä.


Elämyksellinen jäätikkökurssi Norjan Jostedalenin kansallispuistossa

Elämyksellinen jäätikkökurssi Jostedalsbreenin kansallispuistossa Länsi-Norjassa on upea viiden päivän johdatus jäätiköillä ja vuorilla liikkumiseen. 

Ajankohdat kesän 2019 jäätikkökursseille:

1.7 - 7.7.2019   Jäätikkökurssi -perus
6.7- 13.7.2019 Jäätikkökurssi - "advanced"

Hinta: 690 € / henkilö 
Ilmoittaudu mukaan kurssille verkkokaupassa

Kurssi sopii erinomaisesti myös sinulle, jolle ei ole aikaisempaa kokemusta vuorilla tai jäätiköillä liikkumisesta, mutta myös kertauksena, esimerkiksi jonkun aikaa sitten käydylle jäätikkökurssille. Kurssin aikana opit jäätiköllä ja vuorilla tarvittavia tietoja ja taitoja, sekä varusteiden (kuten valjaiden, jäärautojen ja jäähakun) oikeaoppista käyttöä. Iltoina keskitymme nauttimaan hyvästä seurasta ja kauniista maisemista, sekä tulevan päivän suunnitteluun ja teoriaopetukseen. Kokonaisuus on hyvin sovitettavissa osallistujien toiveiden mukaan. 

Jäätikkökurssilla harjoitellaan turvallisia toimintatapoja jäätiköillä ja vuoristossa liikuttaessa. Kurssin aikana opit liikkumaan köysistössä, käyttämään monipuolisesti jäähakkuja ja –rautoja, pelastamaan railoon pudonneen, käyttämään jääruuveja sekä tekemään ennakkoarviota jääkentän turvallisuudesta. 


Kurssin aikana asumme teltoissa Jostedalin camping alueella, sekä yhden yön Steinmannenin vuoristomökissä. Camping alue tarjoaa myös mökkimajoitusta, niille jotka haluavat. Tarjolla on myös yhteiskeittiö, mutta omat aterimet ja kattilat on syytä ottaa mukaan, sekä retkikeitin Steinmannen hätämajoitusmökissä yöpymistä varten. 

Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus, makuupussi, makuualusta sekä muut henkilökohtaiset varusteet. 

Kurssin hinta sisältää: 
- Asiantuntevan opetuksen kurssipäiville.
- Kiipeily- ja jäätikkövarusteiden sekä ylävuorikenkien vuokran.  Varusteet ovat noudettavissa toimistoltamme Helsingin Lauttasaaresta ennen retkeä.

Ohjelma: 

1.7.2019 klo 19:00: Tapaaminen Jostedalen Campingillä.
Tutustuminen, tulevan viikon esittely ja varusteisiin tutustuminen. 

Päivä 1: Paljaalla jäätiköllä tarvittavia tietoja ja taitoihin, Nigaardsbreenin jäätiköllä. Käymme läpi köysistöön sitoutumisen, jäärautojen ja jäähakun käyttöä, sekä reitti-valintoja ja jääruuvien käyttöä. 

Päivä 2: Railopelastuspäivä. Jatkamme reittivalintojen harjoittelua Nigaardsbreenin jäätiköllä ja teemme useamman railopelastusharjoituksen. 

Päivä 3: Harjoittelemme jyrkässä lumirinteessä ja lumipeitteisellä jäätiköllä tarvittavia tietoja ja taitoja, Styggevattnin viereisillä rinteillä. Harjoittelemme myös köysistön käyttöä lumirinteessä, lumiankkurien käyttöä ja itsensä pysäyttämistä jäähakkua käyttäen, eli ns. self-arrestia. 

Päivä 4: Nousemme Jostedalsbreenin laille, Steinmannenin hätämajoitusmökkiin (1633 m), joko Tuftebreeniä tai Nigardsbreeniä pitkin. Harjoittelemme samalla reittivalintoja ja lumisiltojen arviointia lumi-jää ylimenon aikana, sekä suunnistamista vuoristossa. Yövymme Steinmannenin mökissä. 

Päivä 5: Harjoittelemme railopelastusta lumipeitteisellä jäätiköllä ja jatkamma reittivalintojen harjoittelua matkalla alas Steinmannenilta. 

Päivä 6:  kotiinpaluu voi alkaa.  

Hintaan ei sisälly: 
Camping alueiden ja vuoristomökkien maksuja
Kuljetuksia & yksityisteiden tietulleja
Ruokaa

Kurssiohjelmaan voi tulla muutoksia säästä johtuen. Opas katsoo tilanteen mukaan parhaan mahdollisen vaihtoehtoisen ohjelman huonon sään päiville.

Alaikäraja kursseillemme on 14 vuotta ja kurssikielenä on suomi ellei toisin mainita. Suosittelemme hankkimaan kiipeilyharrastuksen kattavan tapaturmavakuutuksen ennen kiipeilykursseille osallistumista.
        

Elämyksellinen jäätikkökurssi Norjan Svartisenilla - monipuolinen vuorikiipeilyn tehokurssi

Elämyksellinen jäätikkökurssi Norjan Svartisenilla soveltuvat henkilöille, jotka ovat aloittamassa vuorikiipeilyharrastustaan tai lähdössä ensimmäiselle vuorikiipeilymatkalleen. Kursseille osallistuakseen ei tarvita aiempaa kokemusta.

Ajankohdat kesän 2019 jäätikkökursseille:

23.7 - 27.7.2019
27.7 - 31.7.2019

Hinta: 590 € / henkilö 
Ilmoittaudu mukaan kurssille verkkokaupassa

Jäätikkökurssilla harjoitellaan turvallisia toimintatapoja jäätiköillä ja vuoristossa liikuttaessa. Kurssin aikana opit liikkumaan köysistössä, käyttämään monipuolisesti jäähakkuja ja –rautoja, pelastamaan railoon pudonneen, käyttämään jääruuveja sekä tekemään ennakkoarviota jääkentän turvallisuudesta. 

Kurssilla yövytään teltoissa sekä vuoristomajassa. Talvi- ja vuoristoretkeilytaidot karttuvat kurssilla rutkasti. Kurssin aikana kiivetään myös jollekin alueen vuorenhuipuista ja harjoitellaan turvallista reitinvalintaa kulloinkin vallitsevissa olosuhteissa. Kurssi soveltuu kaikille jotka haluavat kehittää turvallisia toimintatapoja jäätiköllä liikkumiseen, esim.  retkeilijät, hiihtäjät, kiipeilijät. Kurssille ei tarvita aiempaa kokemusta eikä sille ole esitietovaatimuksia, eli kurssi sopii hyvin ensimmäiseksi vuorikiipeilykurssiksi.

Kurssilaisella tulee olla talvisessa ympäristössä tarvittava vaatetus, makuupussi, makuualusta sekä muut henkilökohtaiset varusteet. 

Kurssin hinta sisältää:

- Asiantuntevan opetuksen kurssipäiville.
- Kiipeily- ja jäätikkövarusteiden sekä ylävuorikenkien vuokran.   

Ohjelma:

Päivä 1: Kurssin tapaamispaikka on 
Holandsfjord  klo 16:00, josta menemme yhdessä lautalla yli Svartisenille. 10 minuutin venekyydin jälkeen meillä on 2 km kävely Engabrevatnet järven rannalle, jonne majoitutaan telttoihin.

Alaleiriin on mahdollista kantaa reilusti ruokaa ja varusteita. Alaleirissä valmistetaan ruoka omilla retkikeittimillä. Telttojen pystytyksen ja ruokailun jälkeen kokoonnumme käymään läpi kurssilaisten odotuksia sekä kurssin ohjelmaa ja tavoitteita

Päivä 2: Hyvin nukutun yön jälkeen koko kurssipäivä käytetään railopelastus- ja muiden jäätiköllä liikkumisella tarvittavien tekniikoiden harjoitteluun Svartisen -jäätikön kuivassa alaosassa. Yövymme alaleirissä toisen yön.

Päivä 3 & 4: Aamulla varhain aloitamme siirtymisen polkua pitkin 1000m ylemmäksi jäätikön lumiselle osuudelle. Jätämme osan alaleirin teltoista paikoilleen, ja tavarat joita ei tarvitse ylhäällä jätetään telttoihin. Reppu yritetään pitää mahdollisimman kevyenä, joten kevyttä mutta energiapitoista evästä näille ylhäällä vietettäville päiville.

Ylhäällä vietetään kaksi yötä. Vaihtoehdot ovat yöpyä DNT:n Tåkeheimen vuoristomajalle tai vaihtoehtoisesti voi myös kantaa teltan & muun varustuksen mukanasi ja yöpyä teltassa. Suosittelemme vuoristomajayöpymistä, joka mahdollistaa kevyemmän repun. Lisäksi vuoristomajalta löytyy keittimet, patjat ja peitot. Ylöskannettava varustus on kevyt päiväreppu, jossa kulkevat kiipeilyvarusteet ja kahden päivän ruuat. Vuoristomajan etu on myös se että kurssilaiset pystyvät paremmin keskittymään itse jäätikköharjoituksiin kun yöt saadaan levättyä hyvin.

Ylhäällä lumella harjoitellaan lisää mm. jäätiköllä liikkumisen tekniikoita, self arrestia, turvallista reitin valintaa ja railopelastusta. Päivät ovat pitkiä ja fyysisesti suht raskaita. Harjoitusten lisäksi sään salliessa kiipeämme yhdelle alueen huipuista, ja pääsemme myös kokeilemaan harjannekiipeilyä.

Päivä 5: Aamulla aloitetaan laskeutuminen takaisin alaleiriin Engabrevatnet järven rannalle ja puretaan alaleiri. Iltapäivällä  siirrymme kuljetusveneellä takaisin Holandsfjordin puolelle ja kurssi päättyy noin klo 16:00 Holandiin Svartisenin Turistcenteriin. 
          
Kurssiohjelmaan voi tulla muutoksia säästä johtuen. Opas katsoo tilanteen mukaan parhaan mahdollisen vaihtoehtoisen ohjelman huonon sään päiville. Kuvia aiemmalta kurssilta löydät täältä

Jäätikkötaitoja vapaalaskijoille ja vuorilla liikkujille

Ajankohta ja paikka: 

13.1.2019 klo 10-18

Hinta: 159 € / henkilö ( sis. 24% alv)

Ilmoittaudu mukaan kurssille verkkokaupassa

Ohjelma:

Pirunkallion jääputous antaa mainiot puitteet intensiivisen päiväkurssin järjestämiselle. Jäätikkötaitoja vapaalaskijoille ja vuorilla liikkujille on tiivis kokonaisuus, jonka aikana harjoitellaan jäätiköllä itsenäisesti toimittaessa tarvittavia tietoja ja taitoja. 

Kurssin aikana opit köysistössä liikkumisen perusteet, laskeutumaan ja nousemaan köyttä myöten, lumi- ja jäävarmistusten asentamista ja keskeisimmät taljaustekniikat.  

Tekniikoita harjoitellaan laskijan näkökulmasta eli minimivarusteilla esimerkiksi suksia, lumilapiota ja reppua varmistuksina käyttäen. 

Kurssin sisältö on suunniteltu siten, että se soveltuu hyvin aloittelijalle perustaitojen oppimiseen sekä käytännön harjoitteluun. Kurssipäivä sopii erinomaisesti kertaukseen myös aiemmin vastaavalla kurssilla käyneille. Jos olet lähdössä reissuun, jossa tarvitset jäätiköllä liikkumisen taitoja, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua koko viikon kestävälle jäätikkökurssille, tämä on hyvä intensiivinen vaihtoehto sinulle. 

Järjestämme kursseja myös joustavasti kiinnostuksen mukaan - jos kurssia ei ole aikataulutettu tai kurssiajankohta ei sovi niin ilmoittaudu kiinnostuneeksi, otamme yhteyttä kun seuraava kurssi järjestetään.       
      


Alaikäraja kursseillemme on 14 vuotta ja kurssikielenä on suomi ellei toisin mainita. Suosittelemme hankkimaan kiipeilyharrastuksen kattavan tapaturmavakuutuksen ennen kiipeilykursseille osallistumista.

Ole yhteydessä outofoffice@adventurepartners.fi, niin kerromme lisää